GRSL7 - SĂ PIARĂ CAPRA EDITURII COMPLEMENT CONTROL!

Gramatica Romana Structurata Logic - Sintaxa15 aprilie 2016

Numai un comentariu al editurii Complement Control.

Seria Gramatica Română Structurată Logic (5 cărţi) a fost publicată în 2011-2012 (+PSE în 2017). Acum suntem la jumătatea anului 2016, însă nimeni în România încă nu a luat o atitudine în mod oficial pentru a îndrepta gramatica limbii române—sau pentru a combate cărţile noastre. Totuşi, să nu creadă cineva că editura Complement Control este necunoscută printre profesorii şi lingviştii români. Nu domnule, ei au aflat despre cărţile noastre din primele zile de la publicare. Mai mult, de ani de zile ei stau la coadă la Biblioteca Naţională pentru a citi, pe gratis, cărţile noastre. Partea dureroasă însă este faptul că TAC! Întreaga elită intelectuală tace în România, cu toate că noi le-am dovedit negru pe alb de 4 ani de zile că gramatica folosită în mod oficial în România este COMPLET GREŞITĂ!

Postul de televiziune nealiniat politic şi perfect imparţial Antena 3 a bântuit şantierul pe Internet al editurii Complement Control prin 2013, însă tace şi el. Asta e: „Frate, frate, (mai bine zis, cultura română este cultura română; sau România este România; sau limba română este limba română) însă reclama la TV se face numai pe bani foarte grei. Dacă editura Complement Control doreşte să fie cunoscută de tot românul, atunci ei trebuie să plătească bani frumoşi.” Natural, toate celelalte posturi de televiziune din România gândesc la fel. „Dă-o încolo de cultură; las-o naibii de gramatică; cine vrea publicitate să plătească, nene!

Problema este că editura Complement Control nu are bani; de fapt, noi ne cam gândim de ceva vreme să renunţăm, să tragem obloanele, şi să ne încercăm norocul în alt domeniu. Pe de altă parte, chiar dacă ne-am lăfăi în milioane primite gratis de la Guvern, aşa cum este cazul cu fosta Editură Politică, noi nu am plăti pentru ca poporul român să înveţe despre adevăr, despre dreptate socială, sau despre corectitudine. Nu, dragi români; cine vrea să înveţe despre aceste lucruri minunate trebuie să pună singur mâna pe carte, şi să facă toate eforturile posibile de a învăţa (inclusiv onorabila presă românească, precum şi renumitele televiziuni libere, independente).

Încercaţi să înţelegeţi situaţiile următoare. De zeci de ani de zile în România este un adevărat balamuc. Nimic nu merge pe la noi, însă asta nu este de ieri, alaltăieri. Încă de pe vremea lui Caragiale (acum o sută şi o groază de ani), apoi în tot timpul dictaturii comuniste, dar mai ales în vremea democraţiei „libere”, capitalistă, nimic nu arată că am evolua, din punct de vedere cultural, înspre mai bine.

Noi folosim de mai mult de o sută de ani o gramatică greşită, aşa că toate operele celebre, clasice, scrise de autori mari, de titani (Rebreanu, Călinescu, Sadoveanu, Preda), sunt numai un fel de poezie fantezistă fără sens, fără coadă, şi complet greşită! Toată lumea ştie că operele literare româneşti nu pot fi traduse în mod direct într-o limbă străină; la fel, operele/documentele străine nu pot fi traduse direct în limba română: ele trebuie „interpretate”! Totuşi, iată că acum vine cineva şi le spune românilor: „Potoliţi-vă fraţilor, nu mai zgâriaţi greşeli fără număr pe hârtie. Noi ştim cum putem îndrepta lucrurile, aşa că putem începe să le corectăm împreună. Numai aşa viaţa noastră poate să capete un sâmbure de adevăr: corect, concret, şi logic.

Gramatica Romana Structurata Logic - Morfologia
Nuu, nu nene, intelectualul român nu are timp să studieze, să corecteze, sau să îndrepte ceva. Nu, ei continuă să tipăreasă bazaconii fără număr pe hârtie la 200 km/oră; continuă să apară la televizor şi s-o facă pe „intelectualii rafinaţi”; şi nu dau doi bani pe o editură de apartament (necunoscută—ha!) aşa cum este Complement Control. N-ar deschide gura să vorbească despre Complement Control (nici de bine, nici de rău) nici să-i pici cu ceară! Lasă să le crape capra aia acolo, la editura Complement Control!

Faptul că întreaga cultură română are de suferit; că limba noastră (singurul lucru care ne mai aparţine cu adevărat, şi care ne numeşte fraţi şi surori) se duce de râpă; că legile ţării şi viaţa noastră merg numai din rău în mai rău; ei bine, toate astea nu contează pentru intelecualii români, pentru presa română, şi pentru televiziunile „independente” din România. Da dom'le, să moară capra editurii Complement Control!

Românii îşi iubesc odraslele mai mult decât orice pe lume. Pentru copii ei încalcă legile statului şi ale omeniei; sunt în stare să fure până la demenţă, indiferent dacă fac puşcărie sau nu; mint şi înşeală în public, la televizor, şi oriunde, numai să-şi înfrupte progeniturile din gustosul ciolan public. De mai mult de o sută de ani s-au prăsit în România politruci peste politruci, o groază de hoţi, şi foarte foarte mulţi mincinoşi. Şi acum, dată fiind mizeria de gramatică greşită pe care continuă s-o înveţe elevii, continuă să iasă de pe băncile şcolii numai indivizii neruşinaţi, impostori, prost crescuţi şi prost educaţi, aproape idioţi considerând nivelul lor profesional, însă trubaţi să se agaţe cu ghearele şi cu dinţii de slujbe şi poziţii în aparatul de stat—acolo unde este marea crăpelniţă, precum şi faimoasele lupanare guvernamentale!

Probabil că o să moară capra editurii Complement Control, până la urmă, însă nu uitaţi dragi români că voi vă creşteţi şi vă educaţi copiii să devină mincinoşi, hoţi, impostori, şi tot aşa. Noi nu vă dorim acest lucru, însă dumneavoastră refuzaţi să apucaţi mâna pe care o întindem ca să vă scoatem la liman. Cum spuneau comuniştii, „Tot înainte tovarăşi! Cât despre ce spun ăia acolo despre ,corectitudine’, ,cinste’, ,adevăr’—lază băă ... nu ne treb'e nouă d-asteaa ...

 
Setul de carti Gramatica Romana Structurata Logic
Frunza verde

Setul complet „Gramatica Română Structurată Logic”: teorie plus exerciţii!
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteţi sugestiile dumneavoastră spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagină schimbată la data de: November 25, 2023
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.