GRSL28 - AMATORISMUL POLITICIENILOR . . .

7 septembrie, 2018
Gramatica Romana Structurata Logic - Sintaxa
Utilizarea avansată a numeralelor, într-o societate anume, este un indicator direct al gradului de civilizaţie ce caracterizează societatea respectivă. Nu încape îndoială, există mulţi cetăţeni români care doresc să înveţe utilizarea avansată a numeralelor aşa că, natural, ei se îndreaptă spre paginile-„ciorbă deasă” din norma oficială „Gramatica de bază a limbii române” [Gblr] ISBN 978 606 70413 85 re-publicată în 2016 de Academia Română.

Aceasta este reţeta (secretă) instrumentată pentru dezastrul social existent deja în România. Remarcaţi însă că editura Complement Control prezintă modul corect de studiu al numeralelor (şi al gramaticii în general) în seria GRSL încă din 2012, numai că noi suntem, în mod ultra-ultra-sistematic, „trecuţi sub tăcere” de întreg aparatul educaţional românesc. Pe vremuri au existat intelectuali în România care au luptat chiar cu preţul vieţii pentru propăşirea neamului [domnul Mihai Eminescu]; în ziua de azi, din păcate, cei care deţin ceva diplome de studii se pare că lupă numai pentru . . . salariul, prima, şi pensia personală.

Asta e; noi trebuie totuşi să ne facem datoria faţă de moşii şi strămoşii noştri [şi în special faţă de domnul Mihai Eminescu], chiar dacă fraţii şi surorile noastre nu mai dau doi bani pe gramatica adevărată, simplă, corectă a limbii române. Lupta politică, în ziua de azi, se dă numai pentru ciolanul puterii, întruchipat de un anumit scaun sau altul, nu pentru România, nu pentru popor, şi sigur nu pentru obârşia, istoria, şi cultura noastră specifică pe acestă planetă. De fapt, nici nu se mai poate altfel, dată fiind „programa şcolară modernă”, vădit tendenţioasă, care se predă elevilor în plină „democraţie”, în mod „protocolar-secret”!

Hai să lăsăm asta, deocamdată. Fără doar şi poate, toată lumea ştie că pentru a fi un bun politician sunt necesare trei calităţi intelectuale de bază:

1. diplomaţie (cu bun simţ, plus măsură, plus o educaţie de calitate);
2. viziune (amplă, analitică, motivată logic);
3. patriotism.

Frunze verzi
Din nefericire însă, sunt foarte puţini politicienii români care au demonstrat (şi demonstrează) că ar avea o fibră-morală suficient de adecvată pentru cerinţele fundamentale menţionate: Năstase, Tăriceanu, Dragnea, Toader, Meleşcanu, Dăncilă—numai câteva nume. Da, am numit o singură doamnă politician, însă trebuie evidenţiat faptul că ea reprezintă o excepţie cu totul şi cu totul remarcabilă. Majoritatea femeilor din politica românească au dovedit iresponsabilitate, parţialitate, minciună, prostie, sau lăcomie, toate împinse până la dezastru (Ceauşeasca, Macovei, Udrea, Bica, Chioveşi, Stanciu etc).

Până să apară doamna Dăncilă ne cam pierdusem speranţa că ar putea exista politicieni de calitate, de gen feminin, prin România. Culmea însă, doamna Dăncilă a dat dovadă că este nu numai un politician de forţă: ea este şi un Prim Ministru cel puţin la fel de bun cum a fost domnul Tăriceanu. Mai mult, doamna Dăncilă ne-a redat încrederea că mai există şi alte persoane de gen feminin, în ţara noastră, care sunt capabile, cinstite, curajoase, diplomate—din păcate, în mod sigur aceste doamne nu doresc să se aventureze pe scena politică românească, huligănească, pentru a intra în vizorul public partizan ce distruge orice caracter mai slab decât duritatea absolută. Sperăm că doamna Dăncilă găseşte puterea să reziste până la finalul natural al mandatului său, şi nu trebuie să uite că sunt foarte mulţi români care o susţin.
Punctuatia si Stilul pe Ecran
Acum, cu totul nepotrivit pentru momentul actual, s-a lansat domniţa Gabriela Firea în lupta pentru prezidenţiale, cu surle şi trâmbiţe—aceasta este interpretarea poetică a acuzelor ei inventate, nefondate, necontenite. Totuşi, se pare că toată circoteca ei fără sens este dirijată din umbră de (alţi) doi generali SRI—oare câte astfel de personaje manipulatoare mai există prin balaurul SRI? Cert este că „argumentele” domniţei Firea sunt identice cu cele ale grupării Klaus–#REZIST. [Pentru cei care nu cunosc, „#RESIST” este o grupare internaţională care are ca scop introducerea haşişului în consumul legal—de la grădiniţă, dacă se poate. „Haş” (#) este simbolul subversiv pentru haşiş.]

Hai să analizăm un exemplu, sau două, pe concret. Ieri, domniţa Firea a ţinut o mare conferinţă de presă în care a explicat, cu lux de amănunte, cât de mult a luptat dânsa pentru a obţine administrarea lucrărilor executate la Centura Bucureştiului, de la Ministerul Transporturilor—fără succes. Foarte frumos, din partea ei, numai că . . . cum poate să-şi imagineze că ar putea face o treabă mai bună decât specialiştii din Ministerul Transporturilor, plus din Guvernul României? Străzile Bucureştiului sunt departe de a fi un model bun de urmat. Hai să ne uităm puţin la ele:

 1. Nu există marcaje pe şosele, iar cele existente NU RESPECTĂ LEGISLAŢIA RUTIERĂ! [Conform Anexei 2 din OUG 195/2002 actualizată în 2018.] Culmea însă, nimeni nu vede nimic de ani de zile! În mod normal, poliţia circulaţiei ar trebui să amendeze ţeapăn primăriile locale, sau chiar Primăria Generală, pentru încălcarea legii în mod extrem de periculos! Pentru a se preveni accidentele de circulaţie, şoselele trebuie marcate în mod CORESPUNZĂTOR!
2. Bordurile rupte, sparte, ciobite, mult prea mari, fără rampe, etc, etc, sunt un dezastru prin tot oraşul, însă Primarul General nu se osteneşte deloc să-l dea în judecată pe domnul Videanu pentru calitatea mai mult decât îndoielnică a bordurilor furnizate. Plus, unde au dispărut bordurile originale, istorice, din granit, ale Bucureştiului?
3. Bordurile nu sunt NICĂIERI marcate de vopsea fosforescentă, aşa că accidentele specifice sunt deosebit de frecvente.
4. Bulevardele, străzile, aleile, + toate trotuarele prezintă miliarde de găuri şi denivelări (foarte) periculoase. În plus, există străzi care nu au mai fost pietruite/asfaltate din 1990 şi mai bine. Mai rău, reparaţiile asfaltagiilor, plătite de 10–20 de ori mai mult decât în restul lumii, nu ţin mai mult de 6 luni. Primăria capitalei nu are standarde pentru asfalt, şi nu are nici personalul de specialitate necesar pentru a verifica calitatea lucrărilor efectuate—şi dumneavoastră cereţi să faceţi Centura Bucureştiului? Cu ce, Dumnezeule mare?
5. Foarte multe treceri de pietoni NU sunt marcat de vopsea şi/sau de (pre-)indicatoare, aşa cum este prevăzut în Legislaţia Rutieră.
6. Toate trecerile peste linii de tramvai sau de cale ferată DISTRUG MAŞINILE CETĂŢENILOR! Pe urmă apare inspecţia ITP, şi ne arde de ne sar fulgii. Normal, pe dumeavoastră nu vă interesează.
7. Foarte multe semafoare au becuri lipsă, sau sunt sparte de „cetăţenii paşnici”, sau nu funcţionează logic, aşa cum ar trebui. În Bucureştiul din 1985 a fost introdusă „unda verde”, precum şi analiza de trafic. În 2018 însă, nimeni de la Primăria Capitalei nu a auzit că toate intersecţiile şi toate semafoarele din oraş pot fi controlate în mod computerizat dintr-un singur Centru de Comandă (cum se face prin oraşele europene mari din 1970)—eventual, se poate face câte un Centru de Comandă în fiecare Sector.
8. Taxele de parcare sunt mult prea mari pentru buzunarele noastre. După ce că nu avem pe unde să parcăm prin centru, acum locurile de parcare stau goale! Soluţia pentru eliminarea parcagiilor ad-hoc, a jafului Primăriei, precum şi ameliorarea aglomeraţiei de nesuportat sunt aparatele de parcare cu monezi care permit parcarea chiar şi pentru un minimum de 10 minute, aşa cum există prin toate oraşele mari în lume, de 75 de ani şi mai bine.
9. Nu există indicatoare cu numele şi numerele străzilor nici să dai cu tunul!
10. (+11, 12 . . . ) Sunt nenumărate problemele esenţiale pe care ar trebui să le rezolve un primar conştient în mod NEAPĂRAT, înainte de ORICE ALTCEVA, însă este clar că dumneavoastră nu aveţi nici timp şi nici chef pentru ele, domniţă Firea. A trecut o bucată bunicică de timp de când aţi obţinut mandatul de Primar General, însă rezultatele . . . Nah.
Gramatica Romana Structurata Logic - Morfologia
Referitor la problema ţânţarilor, specificată ieri, nu este vorba de faptul că ne muşcă: ei ne INFECTEAZĂ, domniţă Firea, şi MOR oamenii! Firma aia grozavă care ştie să dea cu substanţe atunci când plouă—deci, să arunce banii noştri pe apa sâmbetei—nu este bună de nimic. Nu este suficient să contractaţi lucrări, domniţă Primar General: trebuie să aveţi şi capacitatea de a verifica efectuarea corectă a lucrărilor. Încercaţi cu o firmă care ştie să dea cu substanţe numai atunci când se opresc ploile, fiindcă avem un sistem de previziune a vremii extraordinar, cu sateliţi meteo—sau poate că nu aţi auzit nici de ăştia . . .

Daaa, există probleme foarte mari cu numeralele prin norma gramaticală oficială menţionată la începutul acestui articol. Din nefericire, tot ceea ce înseamnă dezvoltare se poate realiza numai dacă suntem în stare să controlăm numeralele în mod cu totul adecvat—cinstit şi corect. Doar un exemplu, în Gblr nu o să găsiţi nici măcar un singur tabel în care se prezintă o listă secvenţială, completă, de numerale. Cât despre utilizarea avansată a numeralelor . . . Încercaţi mai bine capitolul M5 din „Gramatica Română Structurată Logic–Morfologia” ISBN 978 606 92185 94 publicată în 2012 de editura Complement Control, pentru un succes garantat 150%!
 
RAM 2» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteti sugestiile dumneavoastra spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagina schimbata la data de: August 10, 2020
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.

STEAGUL NOSTRU

 

Valid HTML 4.01!

Aceasta pagina a fost verificata de W3C
 

Valid CSS!

Pagina stylesheets a fost verificata de W3C