PUNCTUAŢIA ŞI STILUL PE ECRAN

 
» Normele oficiale de punctuaţie existente au fost elaborate pe la 1848, pentru hârtie, pană, călimară şi peniţă. Între timp, însă, am intrat în Revoluţia Computerului. În ziua de azi, aproximativ 90% dintre documente sunt menite să fie văzute . . . pe ecrane!
» Pentru a da viaţă unui stil correct şi complet de expresie, trebuie să stăpânim la perfecţie punctuaţia modernă, actuală, dezvoltată pentru ecranul de computer în primul rând. Mai departe, stilul grammatical (simplu şi eficient) poate fi îmbogăţit prin figuri literare de stil.
» Analiza literară (critică sau numai analitică) este fundamentată pe stil. Pentru elevi şi profesori, „Învăţaţi stilul, şi o să rezolvaţi orice fel de analiză literară doriţi!
PUNCTUATIA SI STILUL PERTINENTE
A. PUNCTUAŢIA ŞI STILUL PE ECRANSPECIFICAŢII

Titlul: PUNCTUAŢIA ŞI STILUL PE ECRAN
Autor
: O G POPA
ISBN: 978 606 92635 70
Ediţia: 1, 2017
Formatul: carte tipărită
Pagini: apx. 350
Dimensiuni: 17 x 24 cm
Greutatea: x g (x Kg)

Preţul în librăriixx,xx lei 

Codul pt. comandă:  PSE 
În stoc: nu

ARTAR 7D
Pentru anul 2017 (în octombrie), editura Complement Control intenţionează să publice cartea „Punctuaţia şi STILUL pe Ecran” [abreviată PSE] ISBN 978 606 92635 70. Din nefericire, vânzarea cărţilor tipărite a scăzut drastic în România, şi mai peste tot în lume. Din această cauză, nici editura Complement Control nu mai tipăreşte loturi de carte substanţiale, ce urmează a fi expuse fizic prin librării. Intenţionăm să tipărim lucrarea PSP într-un lot mic care va fi distribuit numai pe Internet, în baza unei „liste de înscriere”.

Cititorii interesaţi în achiziţionarea cărţii PSP pot să solicite din timp înscrierea pe această listă. Pur şi simplu, scrieţi-ne un email pe adresa noi@editcc.com prin care solicitaţi cartea PSP. Noi o să vă adăugăm numele pe listă, pentru a fi siguri că puteţi comanda un exemplar în momentul în care cartea va fi tipărită.

La momentul actual putem să vă informăm numai „în mare” despre conţinutul lucrării „Punctuaţia şi STILUL pe Ecran”. În primul rând, cartea cuprinde două părţi principale: „Punctuaţia modernă” şi „Stilul literar”. Mai departe, fiecare parte însumează capitole şi subcapitole dedicate dezvoltării ample a subiectelor respective.

În ceea ce priveşte punctuaţia, accentual este pus pe instrumentarea documentelor pe ecranul de computer folosind programe „semi-standard” (care sunt puse gratis la îndemâna tuturor), plus referinţe la programul standard MS Word. Partea de Punctuaţie acoperă toate aspectele „formale” referitoare la încardrarea corectă a textului pe (orice) ecran, precum şi a textului tipărit pe support solid (pe hârtie).

Doar un exemplu, „caracterele” folosite de punctuaţia modernă (pentru pagina pe ecran, sau pentru pagina de hârtie) pot fi „standardizate”, sau „personalizate”, fiecare tip în parte fiind la rândul său împărţit în subcategorii specifice, având funcţionalităţi importante, şi diferite. Un alt exemplu, forma titlului de paragraf diferă mult funcţie de locul unde este utilizat paragraful: pe ecran, într-un articol, într-un blog, sau în emai; ori pe hârtie, într-un ziar, într-o carte, sau într-un pliant.

În partea dedicată stilului literar există 3 secţiuni importante:
     1. implementarea literară a stilului gramatical;
     2. utilizarea figurilor literare de stil;
     3. un îndrumar de analiză literară.


Fiecare subiect teoretic din PSE este amplu exemplificat într-un limbaj actual, modern, divers, cules din situaţii întâlnite în viaţa şi munca de zi cu zi. Intenţionăm ca lucrarea noastră să ajute în mod efectiv şi concret cititorii în evoluţia lor socială (la muncă, la şcoală, la examene), pentru a da o expresie amplă şi justă subiectelor, opiniilor, sentimentelor, şi/sau trăirilor personale.

SETUL COMPLET GRAMATICA ROMANA STRUCTURATA LOGIC
Setul complet „Gramatica Română Structurată Logic
 
 
 
 
 
x
 

Trimiteţi sugestiile dumneavoastră spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagină schimbată la data de: July 09, 2017
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.
 

STEAGUL NOSTRU

x
 

Valid HTML 4.01!

Această pagină a fost verificată de W3C
 

Valid CSS!

Pagina stylesheets a fost verificată de W3C

Facebook link

Pagina GRSL pe Facebook

 
x