DESPRE APLICAŢIA LHFSD.EXE

RAM 2


Aplicaţia LHFSD.EXE este dezvoltată în partea a treia din IHFSD, „Software Design”. Trebuie să vă avertizăm că LHFSD.EXE nu este un produs finit; el este numai un exerciţiu pe care îl veţi executa chiar dumneavoastră. Recomandarea noastră este, dacă intenţionaţi să lucraţi în mod practic cu subiectele prezentate în cartea IHFSD, sau dacă doriţi numai să vedeţi despre ce este vorba cu acest program LHFSD.EXE, atunci descărcaţi fisierul LHFSD.EXE, instalaţi-l pe computerul dvs., apoi testaţi-l. Când v-aţi săturat de el, puteţi să-l ştergeţi uşor din computerul dvs., aşa cum este prezentat puţin mai departe.

În cazul în care intenţionaţi să dezvoltaţi practic programele de software din cartea IHFSD, este recomandat să instalaţi înainte programul LHFSD.EXE pe computerul dvs., apoi să-l rulaţi măcar o dată. Aceast lucru este necesar pentru a se înregistra anumite module componente (fişiere-librării) pe computerul dvs.


INSTRUCŢIUNI PENTRU DESCĂRCAREA ŞI INSTALAREA PROGRAMULUI „LHFSD.EXE”

Programul LHFSD.exe a fost testat cu succes pe următoarele sisteme de operare Windows: 95/98/2000P/XP/VISTA/7 la 32 de biţi, precum şi pe Windows 8.1/10 la 64 de biţi. Trebuie remarcat că nu este deloc uşor să se satisfacă toate sistemele de operare Windows menţionate; acest aspect înseamnă că este posibil să primiţi fel de fel de avertismente, mai ales pe Windows Vista/8/10, aşa că trebuie să ignoraţi toate avertismentele şi să „forţaţi” instalarea programului.

FRUMZA VERDE DREAPTAPASUL1: Descărcaţi aici fişierul LHFSD.EXE, apăsând pe butonul din dreapta al dispozitivului mouse, apoi selectaţi „Save Target As ...”. Fişierul este de tip „*.exe”, şi are 168 Kbytes. [Serverul nostru este în Chicago-Illinois, SUA, şi vă garantăm că fişierul este „curat”.]

PASUL2: Rulaţi programul „LHFSD.exe” (ignoraţi toate avertizările.)

PASUL3. Când ajungeţi la pagina unde trebuie să intraţi datele „User Name” şi „Password” nu scrieţi nimic; apăsaţi pe butonul OK.

PASUL4: Dacă doriţi să ştergeţi programul LHFSD.exe din computerul dumneavoastră, lucraţi cu „Delete”.

Mai departe sunt prezentate câteva imagini cu programul LHFSD.exe în acţiune pe Windows 10 (plus cu placa LHFSD-HCK cuplată).

 

Login boxPrima fereastră care apare este cea numită „Login”. Nu intraţi nici un fel de date în câmpurile „User Name” şi „Password”. Această fereastră este prezentată numai ca un exerciţiu despre cum se scrie codul în programele comerciale—detalii sunt în cartea IHFSD.

Apăsaţi pe butonul „OK” pentru a merge mai departe.


Splash screen

Fereastra „Splash” prezintă numai câteva informaţii generale. Apăsaţi pe butonul „OK”.


Select a COM portFRUMZA VERDE DREAPTA

În această imagine se poate selecta portul COM3 şi frecvenţa Baud de transmisie de 57,6K. În cazul în care nu aveţi placa LHFSD-HCK cuplată, aceste setări nu vor funcţiona pe computerul dumneavoastră. Dacă încercaţi, o să primiţi nişte mesaje de eroare.

Pentru a vă cupla la placa LHFSD-HCK, trebuie să cumpăraţi un adaptor USB/RS232 (costă 25-35 de lei). Adaptorul va instala un port COMx virtual care va lucra exact ca unul real.


Controll buttons

În această imagine vedeţi setul de Butoane de Control—funcţionalitatea lor este explicată în cartea
IHFSD.

Butonul „LOOPTX” activează transferul de date în timp real de la placa LHFSD-HCK. Restul butoanelor activează diferite funcţii/module pe placa LHFSD-HCK, sau în programul LHFSD.exe. În imaginea de jos sunt prezentate câteva date care sunt schimbate în timp real între programul LHFSD.exe (pe computer) şi placa LHFSD-HCK. Transmisia de date către şi de la computer în timp real este o aplicaţie deosebit de importantă, deoarece permite monitorizarea şi controlul, pe computer, a instalaţiilor din câmp. Pentru codul de firmware/software necesar o să descoperiţi cele mai simple soluţii posibile în cartea
IHFSD!

Dynamic field data


File management tab


FRUMZA VERDE DREAPTA
Fereastra-etichetă numită „File Management” ne permite să stocăm datele primite din câmp, de la placa LHFSD-HCK, într-un fişier în computer (în format binar). Nu uitaţi că programul LHFSD.exe conţine şi un modul de tip „Internet Browser” care ne permite să descărcăm/încărcăm un fişier de pe un website, din lumea largă. În acest fel, placa LHFSD-HCK (construită de dvs.) devine conectată, în fapt, la întreaga planetă!


FlexGrid controlElementul grafic de control numit „FlexGrid” este unul dintre cele mai folositoare instrumente ce se găsesc în compilatorul Visual Basic. Partea cu adevărat nostimă este faptul că în cartea
IHFSD învăţaţi cum să-l folosiţi în aplicaţii tehnice (fără a utiliza nici un fel de obiecte de tip ADO).

Datele din celule sunt primite din câmp, pot fi modificate în software, iar apoi pot fi salvate într-un fişier. În imagine vedeţi numai 30 de celule, însă ele pot fi chiar mii.


Graph TraceUltima aplicaţie dezvoltată în programul LHFSD.exe se numeşte „Graph Trace”: ea prezintă datele din câmp, de la placa LHFSD-HCK, în fomat analog (ca un osciloscop)!
În această ultimă imagine se vede fereastra modulului de „Internet Browser” inclus în programul LHFSD.EXE.
 

Custom Internet Browser RAM 2


» SPRE „GRAMATICA ROMÂNĂ STRUCTURATĂ LOGIC”
» SPRE „GRAMATICA ENGLEZĂ STRUCTURATĂ LOGIC”
» SPRE CĂRŢILE NOASTRE DE FICŢIUNE ŞTIINŢIFICĂ
» ÎNAPOI SUS
 
 
 
 

Trimiteţi sugestiile dumneavoastră spre editura Complement Control folosind noi@editcc.com
Pagină schimbată la data de: September 05, 2021
© SC Complement Control SRL. Toate drepturile sunt rezervate.
 

STEAGUL NOSTRU

 

Valid HTML 4.01!

Această pagină a fost verificată de W3C
 

Valid CSS!

Pagina stylesheets a fost verificată de W3C